EnergiWatch

Semco henter ordre i Norge

Semco Maritime skal gøre jack-up riggen West Elara klar til ny opgave for ConocoPhillips.

Foto: Semco

Semco Maritime har vundet opgaven med at opgradere jack-up riggen West Elara, inden den i 2018 stævner ud på en langtidskontrakt for ConocoPhillips i Nordsøen.

West Elara, der ejes af North Atlantic Drilling, anløber Semco Maritimes rig-værft på Hanøytangen ved Bergen i slutningen af året, når den nuværende kontrakt med Statoil slutter, oplyser Semco i en pressemeddelelse.  

"Vi er glade for, at North Atlantic Drilling har valgt os til opgaven. Dette er en stor og vigtig ordre for Semco Maritime og den hidtil største opgave på vores værft Hanøytangen. Samtidig bekræfter ordren den øgede aktivitet på markedet for rig-opgraderinger, som vi har set her i 2. halvår af 2017. Det er positive signaler, som giver belæg for forsigtig optimisme i et fortsat udfordret marked," siger Senior Vice President Lars Skov, Semco Maritime Rig Projects, i en meddelelse.

West Elara er p.t. på operation i Nordsøen. Den opgave slutter tidligst i november, hvorefter et team af rig-specialister står klar på Hanøytangen til at gå i gang med ombygningen, forklarer Semco Maritime.

West Elara er hyret på en længere kontrakt i Ekofisk-feltet. Den moderne rig huser 120 mand og blev bygget i Singapore i 2011. Den er designet til operation i områder med hårdt vejr på vandybder op til 150 meter. 

 

Maersk Oil skal bevise sit værd med Culzean-gasfelt 

Maersk Oil tildeler ny kontrakt på Culzean 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs