BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

I forsøget på at skrabe milliarder sammen har BP henvendt sig til potentielle købere til sine olie- og gasfelter i Nordsøen.
Foto: BP/PR
Foto: BP/PR
AF RITZAU FINANS

BP har ifølge interne kilder henvendt sig til potentielle købere af sine olie- og gasfelter i Nordsøen, som på nuværende tidspunkt producerer, hvad der svarer til 150.000 tønder om dagen.

Det skriver Wall Street Journal.

BP fastslår fortsat, at selskabet vil forpligte sig til Nordsøen og øge produktionen, men overvejer angiveligt et frasalg til en kapitalfond. Kapitalfonde har været aktive i Nordsøen de seneste år, hvor de køber oliefelter med henblik på at sænke omkostningerne og gøre dem profitable.

Ifølge de interne kilder er samtaler med potentielle købere fortsat på meget tidlige stadier, og det er endnu uklart, om BP agter at sælge felterne eller beholde dem.

BP har været en ledende spiller i Nordsøen siden 1960'erne, men siden højdepunktet i 1990'erne er omkostningerne ved at bore den resterende olie steget kraftigt. BP's hollandske rival Shell solgte tidligere på året oliefelter i Nordsøen for 3,8 mia. dollar (24,2 mia. kr.).

"De kan ikke få det samme afkast i Nordsøen som i de mere attraktive lavprismuligheder på globalt plan," siger Fiona Legate, analytiker hos energikonsulenthuset Wood Mackenzie, til Wall Street Journal.

BP er desuden under pres for at skrabe 5,5 mia. dollar (35,1 mia. kr.) sammen til omkostninger relateret til Deepwater Horizon-ulykken, hvor flere millioner tønder olie i 2010 blev spildt i Den Mexicanske Golf, og 11 mennesker blev dræbt.

Industrien skeler sultent mod Nordsø-olien

BP henter første olie fra Nordsø-udvidelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også