EnergiWatch

BP henter første olie fra Nordsø-udvidelse

Efter en række hårde år for olieproduktionen i Nordsøen, er BP nu klar med første olie fra genopbygget felt. Investeringen er første skridt i stort sats på den britiske del af Nordsøen.

Foto: BP/PR

Nordsøen er langt fra et overstået kapital for det britiske olieselskab BP. Det har selskabet gang på gang understreget, og mens hovedkonkurrenten Shell har solgt fra i Nordsøen og lukket felter, har BP øget investeringerne i området og varslet, at man vil være aktiv i den britiske del af Nordsøen frem til 2035 og sandsynligvis længere.

En af brikkerne for den satsning er oliefelterne i området West of Sheltland, og nu kan BP fortælle, at man har hentet første olie fra det genopbyggede felt Schiehallion. West of Shetland feltet er en del af BP's milliardstore investeringer i området, en investering der går under betegnelsen Quad 204. Udover Schiehallion-feltet omfatter investeringerne også en genopbygning af Loyal-feltet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs