Maersk Oil lover bedring efter tyvedoblet brug af farligere kemi

Maersk Oils brug af farligere kemikalier blev i 2016 tyvedoblet. Nu vil selskabet rette op.
Foto: /ritzau/CLAUS BONNERUP
Foto: /ritzau/CLAUS BONNERUP
AF RITZAU FINANS

Maersk Oil har brugt langt flere kemikalier i den "røde" kategori i Danmark i 2016. Det vil selskabet nu rette op på.

Det fortæller Maersk Oil i forbindelse med sin miljøstatusrapport for sidste års olie- og gasproduktionen i den danske del af Nordsøen.

Kemikalierne, som blandt andet bruges til vandrensning og for at forhindre slid, opdeles i fire kategorier: grøn, gul, rød og sort. Kun sidstnævnte er direkte forbudt ved lov, men de røde kan være skadelige for miljøet og er derfor noget, Maersk Oil helst vil undgå.

Det lykkedes dog ikke så godt i 2016, hvor brugen af røde kemikalier blev tyvedoblet til 890 kilogram. Stigningen skyldtes dog ikke væsentlig anderledes brugsmønstre, men nærmere, at et middel i december 2015 blev omkategoriseret fra gul til rød - uden at Maersk Oil opdagede det.

Desuden er der et tredje middel, der muligvis falder i den røde kategori snarere end den gule, hvor det hidtil har været registreret. Maersk Oil har fået indtil 1. juli 2017 til at finde et mindre farligt alternativ.

"For at forhindre en lignende situation i fremtiden har Maersk Oil igangsat tiltag, herunder en gennemgang af de kemikalier vi anvender, og samtidig indfører vi nye interne procedurer og processer for at sikre bedre auditering på området," lover Ole Hansen fra Maersk Oils danske forretningsenhed.

Mens brugen af røde kemikalier steg kraftigt kunne Maersk Oil glæde sig over, at selskabet genererede mindre affald og udledte mindre CO2 i den danske del af Nordsøen. Samtidig faldt spildmængden af olie til 0,9 tons fra 1,6 tons.

I den britiske del af Nordsøen viser Maersk Oils rapport, at de fleste miljømål blev nået, dog var der 13 forskellige spildhændelser.

Maersk Oil: Alle muligheder er endnu åbne i Iran

Medie: Mærsk taber stor iransk gaskontrakt til franskmænd

Maersk uddanner dronepiloter til vedligeholdelse

Jyske Bank tror ikke på store værdier ved Oil-notering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også