EnergiWatch

Medie: Tyra-lukning har ikke været del af Nordsøforhandlinger

Selv om Mærsk har advaret mod, at man kunne ende med en total nedlukning af Tyra, har det tilsyneladende ikke været det budskab, man har sendt videre til regeringen.

Foto: Maersk Oil

Det har tilsyneladende været tomme trusler, da Mærsk i en række medier i efteråret truede med en snarlig nedlukning af Tyra-feltet. I hvert fald hvis man skal tro en aktindsigt, dagbladet Børsen har fået.

I følge avisens oplysninger har Mærsk og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) det seneste år arbejdet mod en delvis genopbygning af Tyra som det mest realistiske scenarie, selv hvis forhandlingerne med regeringen skulle falde til jorden.

"En delvis genopbygning er i øjeblikket det mest kommercielt konkurrencedygtige for DUC's investorer," skrev Mærsk 3. marts 2016 i en præsentation til Energistyrelsen, oplyser Børsen.

Avisen kan desuden fortælle, at Mærsk ved møder med regeringens topembedsfolk talte om tre scenarier: En total nedlukning, en delvis genobygning eller en fuld genopbygning. Her understregede Mærsk, at den fulde udbygning kun komme på tale, hvis Mærsks skatteforhold i Nordsøen blev lempet. Indtil det kom på banen, ville den delvise genopbygning være det mest realistiske.

Analytiker: Nordsøaftale giver kun beskeden skattegevinst 

Maersk-chef: Ikke optimalt med to heste i Tyra-spillet 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs