EnergiWatch

Mærsk og Dong drøfter mulighed for oliefusion

A.P. Møller-Mærsk og Dong er i færd med at begynde drøftelser om en mulig fusion mellem de to selskabers olieforretninger.

A.P. Møller-Mærsk og Dong er i færd med at indlede drøftelser om en mulig fusion mellem de to selskabers olieforretninger, skriver avisen The Sunday Times.

Ifølge avisens oplysninger har begge selskaber hyret rådgivere til at arbejde med den potentielle oliefusion.

En af de strukturer, der bliver overvejet, er, at kombinere de to olieforretninger med opbakning fra en tredje part - og så sætte det samlede selskab på børsen, når olieprisen har rettet sig.

Den tredje part skulle efter sigende være den amerikanske kapitalfond med speciale i energi, EIG.

"Vi overvejer egnede muligheder for vækst fra sag til sag. Vi kommenterer ikke detaljerne," siger A.P. Møller-Mærsk ifølge The Sunday Times.

The Sunday Times har talt med kilder, der peger på Bank of America Merrill Lynch som rådgiver for Mærsk. JPMorgan er rådgiver for Dong.

Dong varslede et salg af sin olieforretning i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Og Mærsk bekendtgjorde i september, at det inden for 24 måneder arbejder med nye langsigtede løsninger for de forretningsdele, der arbejder med olie, herunder frasalg eller joint ventures.

A.P. Møller-Mærsk er tidligere blevet nævnt som mulig køber af Dong Energys olieforretning, og det lyseblå konglomerat var tidligere på måneden blandt de potentielle emner i en artikel på Bloomberg News.

Kilder med indblik i sagen vurderede da over for nyhedsbureauet, at netop Mærsk og EIG var blandt de potentielle tilbudsgivere.

Til det sagde Dong, at man endnu er i de meget tidlige faser af salgsprocessen, og at der ikke vil blive indgået en aftale i år.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs