Keppels ni-måneders resultat falder drastisk

Omsætningen i Singapore-baserede Keppel Groups maritime division falder med næsten 60 pct. i årets første ni måneder.
Foto: Modelfoto/Colourbox
Foto: Modelfoto/Colourbox

Der er stadig giftige skvulp i Singapore-baserede Keppel Groups resultater, efter koncernen er blevet sat i forbindelse med korruptionsskandalen i Brasiliens Petrobras.

Keppel har netop offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal, og her falder omsætningen i selskabets offshore og maritime division med 895 mio. dollars til 516 mio. dollars i alt. Ud over suspenderede kontrakter for konkursramte Sete, der måtte dreje nøglen om i april som konsekvens af Petrobras' finansielle problemer, skyldes den faldende toplinje også "faldende aktivitet og udskydelse af visse kontrakter," lyder det i regnskabet.

I årets første ni måneder falder omsætningen i divisionen med 59 pct. i forhold til samme periode året før til 2 mia. dollar. Bundlinjen er reduceret med godt 400 mio. dollars fra 599 mio. dollars i 2015 til 192 mio. dollars i år.

Også i den kommende tid venter man en længere periode med lavere aktivitet.

I begyndelsen af oktober anerkendte Keppler, at man havde identificeret en række "mistænkelige transaktioner" i relation til bestikkelsesanklager i Brasilien. Tidligere har man afvist, at noget sådan skulle være fundet sted. Nu bekræfter man, altså sagens eksistens.

"Keppel har siden underrettet myndighederne i relevante områder om intentionen om at samarbejde om at løse de underliggende problemer, der er er opstået i forbindelse med transaktionerne," skriver man og forsikrer, at "Keppel har nultolerance over for en hver form for ulovlig aktivitet, herunder bestikkelse og korruption."

Keppel oplyser, at Offshore & Maritime-divisionen i løbet af årets første ni måneder har reduceret mandskabsstyrken med 8.000 eller 26 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også