EnergiWatch

Mærsks to år lange kamp i oliesølet

De seneste to år har været umanerligt barske for A.P. Møller-Mærsk, der har skåret til, lagt om, nedskrevet og nedjusteret for milliarder på grund af den tohovedede monsterstorm med drabelige containerrater og ditto oliepris, som virksomheden har befundet sig i.

Foto: PR-foto/Maersk

Ingen drømte i juli 2014 om, at den kæmpemæssige nedskrivning på 1,7 mia. dollars af de brasilianske olieaktiviteter i  A.P. Møller -Maersk A/S nærmest var et profetisk varsel om snart tre års brutal nedgang.

Olienedturen har haft enorme konsekvenser for Mærsk, der i alle forretningsled - også Maersk Line - nyder godt af, når olieprisen er høj. Derfor har tiden siden sommeren 2014 været særdeles voldsom for Mærsk. De dårlige nyheder har ganske enkelt stået i kø som resultat af prisfaldet på olie og rekordlave fragtrater i containershipping, som er den cocktail af kviksand, som Mærsk er fanget i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs