EnergiWatch

Shell påbegynder olieproduktion i verdens dybeste oliefelt

Olieselskabet forventer fra slutningen af næste år at kunne producere 50.000 tønder olieækvivalent dagligt fra Stones-feltet.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Shell har nu påbegyndt olieproduktion i verdens dybeste undervands olie- og gasfelt i den Mexicanske Golf næsten tre kilometer under havets overflade. Hen over de seneste tre år har selskabet investeret milliarder af dollar i projektet, og selskabet vurderer, at det vil blive en vigtig kilde til vækst for selskabet i fremtiden.

Det skriver The Guardian.

"Vores voksende ekspertise for at bruge sådan teknologi på innovative måder vil hjælpe os til at åbne for flere dybvandsressourcer verden over," lyder det i en udmelding fra Shell.

De lave oliepriser og pres fra miljøaktivister har fået Shell til at trække sig ud af flere omkostningsfulde projekter. På trods af dette har selskabet oplyst dets aktionærer, at man fortsat vil investere i dybvandsprojekter, der skal skabe basis for selskabets fremtidige vækst.

Feltet i den Mexicanske Golf kaldet Stones vil kunne producere, hvad der svarer til 50.000 tønder olie dagligt, når først produktionen kører på fuld kapacitet i slutningen af 2017.

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs