EnergiWatch

Mulige Shell-købere i Nordsøen melder sig

Med nogle af verdens største kapitalfonde i ryggen har to investeringsselskaber sendt følere ud for at overtage de aktiver, olieselskabet har sat på udsalg.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Det har længe ligget fast, at Shell vil sælge aktiver for 30 mia. dollars. Eftersom hele det beløb ikke kan hentes ind ved salget af olieselskabets danske tankstationer – heller ikke hvis det også skulle lykkedes af afhænde raffinaderiet i Fredericia – har der været spekuleret en del i, at selskabet ville trække sig ud af Nordsøen. Ikke mindst efter Shell selv i marts antydede et sådant skridt.

"En gennemgang af samtlige aktiver, inklusiv de i Nordsøen, er undervejs som led i vores forpligtelse til aktivsalget på 30 mia. dollar," sagde en pressetalsmand til Financial Times.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs