EnergiWatch

Shell udskifter sin olie-sjæl med gas

Naturgas har Shell masser af efter overtagelsen af BG. Nu skal gassen gøres til central, lukrativ forretning, siger selskabets topchef.

Foto: Alastair Grant/AP/Polfoto

"Vi er mere et gas-selskab en et olieselskab. Hvis man skal satse på noget, og det skal vi, så vil jeg foretrække at satse på gas."

Sådan siger Shells topboss Ben van Beurden i dag til Bloomberg.

Shell overtog i februar det multinationale britiske selskab BG Group for 54 mia. dollars, og fik ved den lejlighed en række enorme LNG-anlæg verden over, samt stakkevis af gasfelter fra USA til Kazakhstan.

Overtagelsen af BG gjorde Shell til en gasgigant, der sidder på hele 20 pct. af det globale LNG-marked. Når det gælder gas, er Shell nu dobbelt så stor som nærmeste konkurrent, ExxonMobil.

Gassen har mange gode sider for et olieselskab, der som Shell må forholde til landenes stigende  villighed til a begrænse klimaforandringerne. Gas ses mange steder som en fin overgangsløsning på vejen mod en CO2-fri energisektor, for gas-drevne kraftværker forurener langt mindre end kul-baserede, fremhæver Bloomberg.

Men Shell arbejder også på at skabe et marked for naturgas i transportsektoren, hvor specielt skibe og store lastbiler står udenfor elbil-revolutionen.

Hvis Shell gør det rigtige, kan gas blive "mere end bare en midlertidig overgangsløsning," men en lukrativ og permanent del af energimixet, lyder det fra topchef Van Beurden ifølge Bloomberg.

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs