EnergiWatch

Shell opretter division for grøn energi

En organisationsændring i Shell skal gøre oliegiganten grønnere. En helt ny division med et budget på 1,7 mia. dollars skal udelukkende beskæftige sig med vedvarende energi.

Den nye division har fået det oplagte navn “New Energies”. Shell vil fra starten investere 1,7 mia. dollars samt yderligere 200 mio. dollars om året i det nye forretningsområde.

Divisionen skal både konsolidere selskabets eksisterende projekter indenfor biobrændsel og brint, og desuden danne basis for Shells favntag med vindmøller.

Vindenergi er ikke helt nyt land for Shell, men selskabet forlod møllebranchen tilbage i 2006.

Senest har Shell meldt ud, at man vil byde på et hollands havmølleprojekt, nærmere betegnet de to offshoreparker Borssele 1 og 2 på hver 350MW. 

Shell har dog ikke omtalt den nye division i nogen formelle udmeldinger. Det ventes at  ske den 7. juni på en strategibriefing i London, skriver The Guardian.

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs