EnergiWatch

Maersk-boss: Alt er i spil i Nordsøen lige nu

"Vi bliver nødt til at kigge på at lukke de eksisterende faciliteter ned," siger Maersk Oils danske landechef om Danmarks største gasfelt i Nordsøen.

A. P. Møller - Mærsk og partnerne i DUC skal have den store pengepung frem, hvis produktionen af gas fra det store Tyra-felt skal fortsætte.

Det er langt fra sikkert, at de vil det, og derfor har Maersk Oil varslet, at produktionen stopper i 2018, hvis ikke der findes "en økonomisk bæredygtig plan".

"Tyra-faciliteterne har været i drift i mange år. Så de eksisterende faciliteter derude bliver vi nødt til at tage ned af sikkerhedsmæssige årsager."

"Så vi arbejder på, hvad der kan være af muligheder sammen med vores partnere," siger chefen for Maersk Oil Danmark, Martin Rune Pedersen.

Danmarks største gasfelt kan være på vej mod lukning

Erhvervsmediet Finans har tidligere skrevet, at en opretholdelse af produktionen vil betyde investeringer for 30 milliarder kroner. Et tal, som Martin Rune Pedersen kalder "højt sat", uden at han vil komme de krævede investeringer nærmere.

"Det er mange milliarder kroner, der skal investeres. Men det afhænger jo helt af, hvilken plan vi kommer frem til," siger Martin Rune Pedersen.

Danmark risikerer uventet milliardtab på lukningstruet olieeventyr i Nordsøen

Han er grundlæggende ikke glad for at gå i detaljer med, hvad der skal til for at opretholde produktionen. Der er samtaler, der pågår med partnerne i feltet og ikke mindst med den danske stat.

Det er dog en reel mulighed, at der må lukkes ned for Tyra-feltet, der er det klart største af de danske gasfelter og står for omkring to tredjedele af produktionen. Samtidig er Tyra det sted, hvor gas fra andre felter bliver sendt til for at blive ført til Danmark.

"Der findes nogle forbindelser til Holland, som er noget, vi kigger på, så vi kan fortsætte produktionen fra nogle af de sydlige felter," siger Martin Rune Pedersen.

Tyra kan dog stadig overleve.

"Vi skal have grundlaget på plads, så vi kender de økonomiske rammebetingelser for produktionen af olie i Nordsøen, så vi kan træffe en beslutning. Jeg ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad specifikt vi diskuterer."

"Men vi bliver nødt til at kigge på at lukke de eksisterende faciliteter ned," siger Martin Rune Pedersen.

Ny spildevandsgigant melder klar til Nordsø-oprydning

Maersk og Dong: Oliefald rokker ved dansk Nordsø-oprydning

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs