Olieprisen har - måske - ramt bunden

"For priserne er der lys for enden af det, der har været en lang, mørk tunnel," lyder det fra Det Internationale Energiagentur.
Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions
Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions
RITZAU FINANS

Olieprisen kan have ramt bunden i takt med, at udbuddet uden for Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) falder.

Det vurderer Det Internationale Energiagentur (IEA) ifølge Bloomberg News.

Agenturet oplyser, at produktionen uden for Opec vil falde med 750.000 tønder om dagen i år, hvilket er et fald på 150.000 tønder mere end forventet i sidste måned. Samtidig bliver olieprisen også understøttet af en tilbagegang i olieproduktionen i lande som Iran og Nigeria. Desuden har Iran genoprettet produktionen i et roligere tempo end planlagt, efter at de internationale sanktioner med landet blev ophævet.

"Der er tegn på, at priserne kan have nået bunden. For priserne er der lys for enden af det, der har været en lang, mørk tunnel. Markedskræfterne bruger sine evner, og producenter med højere omkostninger skærer produktionen," siger IEA ifølge Bloomberg News

Fejl: Grafikken kunne ikke vises

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com

Også aftalen mellem blandt andet Saudi-Arabien og Rusland om at fastfryse produktionen har været med til at understøtte olieprisen, der i løbet af den 20. januar nåede helt ned på 28,58 dollar for en tønde Brent-olie.

I sidste måned mente agenturet omvendt, at prisen på olie kunne falde yderligere, fordi markedet stadig var "overskyllet" med olie.

En tønde af den europæiske referenceolie (Brent) stiger fredag ved middagstid 2,2 pct. til 40,94 dollar. En tønde amerikansk WTI-olie koster 38,87 dollar, hvilket svarer til en stigning på 2,7 pct.

Bank: Kinesisk olieefterspørgsel kan halveres

Draghis bazooka regner guld over Dong og Maersk

DNB Markets: Flydende olielagre i rekordniveau

Offshore-krisen trak tæppet væk under Bourbon

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også