EnergiWatch

Statoils tillidsfolk frygter masseudflytning af arbejdspladser

Tillidsrepræsentanter i Statoil frygter, at langt flere stillinger end tidligere vil ryge til udlandet. Det drejer sig om flere hundrede stillinger.

Efter flere år med store fyringsrunder hos norske Statoil kan endnu flere medarbejdere miste deres arbejde, frygter tillidsrepræsentanter i olie-og gasselskabet. Bekymringen er, at langt flere stillinger end tidligere ventet skal outsources til udlandet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Statoil har over 2000 ansatte inden for kommunikation, it, finans, ejendom og indkøb, hvoraf selskabet regner med at udflytte hele 1700 stillinger til et såkaldt businesscenter i et lavindkomstland. Og det får stærke reaktioner med fra Anne Gine Hestetun, der er amtsborgmester i Hordaland:

"Tallet kom frem på et møde, vi havde med tillidsrepræsentanter i Statoil. Vi reagerer på det principielle i det. Det er forretning, som Statoil bør have i Norge, uanset hvor mange stillinger, der er tale om," siger hun til Aftenposten.

Hos Statoil understreger en talsperson, at beslutningen fortsat er planlagt til andet kvartal, og at tallet om de 1700 ikke vækker genklang. På et direkte spørgsmål om, hvorvidt der stadig er tale om mellem 300-500 stillinger, er der ikke noget nyt at sige, lyder det.

Tidligere havde Statoil regnet med at skulle udflytte 500 stillinger.

Statoils grønne fond gør sin første investering

Statoil kapper to rigge i svært oliemarked

V. Group styrker offshore med nyt opkøb

Lundin trak nitte i Nordsøen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere