EnergiWatch

Britisk organisation vil have skattestop i Nordsøen

Olieproduktionen i den britiske del af Nordsøen skal hjælpes med et permanent skattestop, fastslår Oil & Gas UK.

Den britiske råvare-forhandler Oil & Gas UK har bedt myndighederne om et permanent skattestop, der skal redde den synkende olieindustri i Nordsøen.

Det skriver the Guardian.

Det forventes, at investeringer til nye olieprojekter i år vil ligge i omegnen af 1 mia. pund, hvilket er markant lavere end de seneste fem år, hvor olieindustrien har kunnet spendere godt fem mia. pund om året i gennemsnittet.

"Det er nemt for forbrugerne at blive forført af billige aktier og lave oliepriser i dag, men de burde tage højde for de nuværende historiske investeringsnedskæringer, der øger risikoen for ubehagelige overraskelser i olieindustrien i den nærmeste fremtid," siger Fatih Birol, der er direktør i International Energy Agency, til the Guardian.

International Energy Agency forventer, at den globale olieproduktion vil stige med 4,1 mio. tønder om dagen fra 2015 til 2021. De seneste seks år er der blevet produceret 11 mio. tønder olie om dagen.

Oliejægere bukker under efter priskollaps

Briter ser sultent på norsk olieoprydning

Oliepriskrigen er uden effekt

Hver fjerde Nordsø-platform kan blive skrottet

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere