EnergiWatch

Olieprisen retter sig efter møde i Saudi-Arabien

Den norske referenceolie lægger afstand til sin amerikanske modpart, men der er "meget få tegn" på en reduktion af udbuddet, siger chefstrateg.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Olieprisen retter sig mandag morgen efter et møde mellem olieministrene fra Saudi-Arabien og Venezuela i weekenden. Mødets tema var ifølge Bloomberg News, hvad der skal til for at stabilisere oliemarkedet. Derudover er der ikke er kommet noget frem om, hvad der blev drøftet på mødet.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen 1 pct. højere i 34,39 dollar. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 31,15 dollar. Det er 0,8 pct. højere end slutniveauet fredag i USA, men et fald fra 31,86 dollar fredag eftermiddag. I sidste uge faldt prisen på den amerikanske referenceolie med over 8 pct.

"Der er stadig meget få tegn på en reduktion af udbuddet," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets til Bloomberg News.

"WTI vil sandsynligvis handle mellem 30 og 34 dollar. Vi kan se et skub uden for det interval, men jeg regner med, at det vil være det centrale niveau i de kommende måneder," fortsætter chefstrategen.

Oliechok kan tvinge giganter til opkøb

Oliepriskrigen gør ondt i Mellemøsten

Olieprisen holder momentum trods afvisning af rygter

Opec-delegerede afviser: Intet møde planlagt om produktionsstop

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere