Olieprisen holder momentum trods afvisning af rygter

Selv hvis Rusland og Saudi-Arabien sænker sin produktion, vi Iran som ny spiller på markedet fylde hullet ud, vurdrer en analytiker. Det giver sløj udsigt for en stigning i olieprisen.
Foto: Milad Payami - Statoil
Foto: Milad Payami - Statoil
RITZAU FINANS

Oliemarkedet holder sig oppe efter gårsdagen rygter om en saudi-arabisk accept af produktionsreduktioner hos de olieeksporterende lande, Opec, og Rusland.

Rygterne blev afvist af Opec-delegerede, men effekten er stadig til stede i prissætningen.

"Hvis Saudi-Arabien og Rusland virkelig kom frem til en fælles aftale om at skære ned i produktionen, vil det bare skabe plads i markedet til Iran. De her prishop vil være ret flygtig og næppe vare ved," vurderer analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 34,40 dollar mod 34,15 dollar ved 17-tiden torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 33,60 dollar mod 33,40 dollar torsdag eftermiddag.

Oliefyringer rammer dansk underleverandør

På guldmarkedet har morgenen været præget af den overraskende rentenedsættelse fra den japanske centralbank, Bank of Japans side fredag morgen.

Centralbanken sænkede indskudsrenten til minus 0,1 pct. og tog dermed hul på et nyt og uprøvet kapital i den japanske pengepolitik.

Trækket sendte investorerne på flugt med udsving i gyuldprisen på mellem 1110 dollar og 1118 dollar, inden markedet stabiliserede sig tæt på udgangspunktet.

En troy ounce guld koster fredag morgen 1114 dollar mod 1116 dollar torsdag eftermiddag.

Også blandt industrimetallerne foregår handlen sidelæns. Udsigter til faldende vækst i efterspørgslen fra Kina ventes at blive understreget af de kommende dages data inden det kinesiske nytår for alvor begynder at lægge en dæmper på markedet.

Opec-delegerede afviser: Intet møde planlagt om produktionsstop

Ifølge storbanken Barclays vil Kinas efterspørgselsvækst efter kobber aftage til 2 pct. i år fra anslået 3 pct.s ekspansion i 2015.

"Kobber-markedet er på vej ind i en ny virkelighed, hvor Kina indgår med en permanent langsommere væksthastighed, og det vil have vidtrækkende konsekvenser for den globale balance og priserne," vurderer analytiker Dane Davis, en analytiker fra Barclays i New York over for Bloomberg News.

Fredag morgen koster et ton kobber 4523 dollar mod 4499 dollar torsdag eftermiddag.

Olieprisen hopper på snak om mulige produktionsnedskæringer

USA søsætter miljøvenlige krigsskibe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også