EnergiWatch

Danske olieselskaber sparer på lavere oliepris

Det er blevet lidt sjovere at køre ud med benzin, om end ikke helt sjovt nok til at opveje for de store lagre.

Foto: OK

Når olieprisen skyller nedad, så regner det i det mindste lidt på distributørerne. For selv om indholdet i de tankbiler, blandt andet OK Benzin kører rundt til landets tankstationer med, er blevet langt mindre værd, så er der også en besparelse at hente for både distributør og vognmand.

For OK Benzin, der har landets største flåde med 100 tankbiler, er besparelsen for regnskabsåret omkring to mio. kr., siger selskabet til Børsen. Andre olieselskaber sparer også penge, men da de typisk har outsourcet distributionen, skal den deles med vognmændene.

Billister har sparet 1.000 kr. på benzin i år

Imidlertid betyder den lavere brændstofspris dog ikke just, at regnestykket så går lige op. Forrige år måtte OK Benzin således tage et tab på 123 mio. kr., der foruden tab på olieforretningen Danoil skyldes pristab på lageret. Det samme kommer til at ske i år, om end selskabet trods et større fald forventer mindre konjunkturtab.

Olieprisfald koster OK 123 mio. kroner

"Det smerter, når priserne falder - og glæder, når de stiger. Men vi har et nogenlunde konstant lager omkring 80 mio. liter, og vi venter, at værdien af lageret i vores 2015-regnskab skal reguleres ned med 80 mio. kr.," siger adm. direktør i OK, Niels Ole Christensen, til Børsen.

OK vil vokse yderligere i Danmark

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere