EnergiWatch

Truslen mod Libyens olieindustri vokser

Angreb fra Islamisk Stat presser det nordafrikanske lands energiindustri.

/ritzau/AP/
Foto: /ritzau/AP/

Udbredelsen af Islamisk Stats angreb på Libyens østlige oliehavne blev udvidet onsdag, hvor mindst fem olietanke blev brændt af. På lang sigt kan dette udløse stor skade på landets energiindustri, lyder det fra en lokal embedsmand.

Det skriver Wall Street Journal.

Angrebene bidrager yderligere til bekymringerne om, at den radikale islamistgruppe planlægger at underminere den finansielle baggrund for fredsaftalen mellem de to rivaliserende militser, der kæmper om magten i landet, ved at ødelægge landets største indtægtskilde.

Tirsdag udtrykte det nationale olieselskab National Oil Co. et råb om hjælp og opfordrede alle noble folk til at hjælpe med beskyttelsen af hjemlandets naturressourcer, før det er for sent.

"Jeg tilskynder en hurtig formation af en national samlingsregering, der kan bringe fred til dette her land og beskytte dets naturressourcer," siger Mustafa Sanallah, bestyrelsesformand for National Oil Co., i en pressemeddelelse på selskabet hjemmeside.

Amerikanske embedsmænd mistænker Islamisk Stat for at bruge samme taktik i Libyen som i Irak og Syrien, hvor terrorgruppen først angreb oliefelter- og ledninger for derefter at overtage dem, når de var svagere og mere risikofyldte at beskytte.

Libyen er i besiddelse af Afrikas største oliereserver, men producerer i øjeblikket kun en tredjedel af kapaciteten.

2016 bliver stort opkøbsår i oliebranchen

DI efterlyser energifokuseret eksportstrategi

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig

Atlantics olieproduktion faldt i december

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere