EnergiWatch

2016 bliver stort opkøbsår i oliebranchen

Efter et meget stille 2015 venter et konsulentbureau høj aktivitet på opkøbsmarkedet inden for olie- og gasselskaber i 2016.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

En ny rapport fra analytikerne hos Wood Mackenzie spår mange opkøb og fusioner inden for olie- og gassektoren i 2016.

2015 var meget stille på verdensplan, når det gælder store opkøb. Kun 15 handler over 1 mia. dollar mod 46 året før. Det skyldes ifølge Wood Mackenzie især den kraftigt faldende oliepris.

Den nye rapport peger på, at hvis prisen bliver liggende på de nuværende 35 dollar eller lavere, så går der ikke lang tid, før mange af selskaberne må sælge aktiver fra eller fusionere for at overleve.

Men også en stigende pris kan sætte gang i sagerne. De lave aktivitetsniveau sidste år betyder nemlig, at nogle selskaber formentlig ligger og lurer på den næste gode handel, og hvis priserne kryber opad, så gælder det om at komme tidligt i gang inden opsvinget.

"Uanset om oliepriserne går op, ned eller ingen steder i 2016 vil presset for at handle blive større for både købere og sælgere. Præcist hvordan M&A-markedet genopretter sig selv, vil afhænge af, hvordan oliepriserne bevæger sig i 2016, og hvor folk forventer, at de vil bevæge sig hen derefter," udtaler Luke Parker, analyse-direktør hos Wood Mackenzie, i en pressemeddelelse.

DI efterlyser energifokuseret eksportstrategi

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig

Atlantics olieproduktion faldt i december

Olien er ved at gå i gulvet

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa: Ikke flere danske fyringer

Mølleproducenten planlægger ikke at finde yderligere af selskabets op mod 6.000 afskedigelser i Danmark, tværtimod tyder meget på det modsatte, siger dansk topchef. Dog er der visse forbehold.

Nyt rekordår for European Energy

Efter år med frasalg af mere end 200 megawatt sol og vind fortsætter projektudvikleren sin hastige fremgang på toplinjen samtidig med, at der fortsat leveres tocifret overskudsmargin. I år bliver mindst lige så godt, lover direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere