EnergiWatch

Analytiker tvivler på Maersk-forlængelse

Maersk Oil kommer næppe til at få forlænget driftskontrakten på Al Shaheen-feltet i Qatar, vurderer kreditanalytiker,

Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

Det er ifølge Nordeas kreditanalytiker Alexander Kofoed usandsynligt, at A.P. Møller-Mærsks oliedivision, Maersk Oil, vil løbe med en forlængelse af driftskontrakten på det store Al Shaheen-oliefelt ud for Qatars kyst, når den nuværende aftale udløber i 2017.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Nordea-analytikeren kan et tab af Al Shaheen-kontrakten kombineret med de seneste frasalg og nedlæggelser betyde, at Maersk Oil kan "komme tæt på at miste sin diversificerings-fordel," der er indregnet i kreditvurderingerne af selskabet.

Maersk Oil har været operatør på Al Shaheen-feltet siden 1992, men nu udløber den nuværende kontrakt altså snart, og derfor meddelte Qatar Petroleum tidligere på året, at selskabet har iværksat en evalueringsproces for at finde en fremtidig operatør.

Og Maersk Oil er med i opløbet, fortalte Jakob Thomasen, der er administrerende direktør hos Maersk Oil, i forbindelse med Mærsks kapitalmarkedsdag i København i begyndelsen af september.

"Vi deltager i udbuddet, men forberedelsen af det pågår lige nu, så jeg kan desværre ikke kommentere det yderligere," sagde Maersk Oil-topchefen ved den lejlighed.

Al Shaheen-feltet er meget vigtigt for Maersk Oil, og i den seneste periode med meget lave oliepriser har selskabet kunnet hive flere tønder op af feltet som en del af produktionsaftalen, hvilket har kunnet give ekstra til bundlinjen.

Det er da også forventningen hos Mærsk selv, at Maersk Oil vil få forlænget sin aftale, men det er endnu uklart, hvornår der falder en afklaring. Skulle det mod forventning ikke blive til en forlængelse, er Mærsk klar til at investere andetsteds.

"Jeg har ikke nogen forventninger om, at der kommer en afklaring i år, men jo tidligere jo bedre. Hvis vi mod forventning ikke skulle blive forlænget, vil vi selvfølgelig gerne vide det så hurtigt som muligt, så vi kan investere pengene andre steder. For der er rigeligt at investere i," sagde Nils Smedegaard Andersen, administrerende direktør for A.P. Møller-Mærsk, i forlængelse af regnskabet for første kvartal i maj - kort efter, at Qatar Petroleum havde sendt kontrakten i udbud.

Maersk: Forhandlinger om Al Shaheen i fuld gang

Maersk Oil: Vi bliver udfordret i Qatar

Olien piner Mærsk-boss

Medie: Mærsk kan blive presset i Qatar

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere