EnergiWatch

Medie: Mærsk kan blive presset i Qatar

Mærsk kan ende med at betale dyrt for ny olieaftale i Qatar.

Foto: Maersk Oil

Mærsk og emiren i Qatar er i forhandlinger om en forlængelse af olieaftaler om Qatars største oliefelt, Al-Shaheen. Hvis aftalen bliver forlænget, kan det være den største aftale en dansk virksomhed nogensinde har underskrevet med en produktionsværdi på mere end 20 mia. kr. om året. Aftalen vil dog formentlig fortsætte under mindre lukrative forhold, da Qatar er ved at stramme grebene om landets oliereserver. Det skriver Berlingske

Qatar er i forhandlinger med flere olieselskaber om forlængelses af deres koncessionsperioder, men landet forsøger at strække produktionen af olie og gas så langt som muligt og sikre en konstant pengestrøm. For franske Total betød det, at oliegiganten måtte opgive en større produktionsandel, for at få en aftale forlænget.

Maersk Oil: Fremragende Sverdrup-boring

"Aftalen vil sandsynligvis blive med nye betingelser, som vi også så, da Total fik forlænget sin koncession, siger Mehran Kamrava, professor ved Georgetown University i Qatar, til Berlingske. Han påpeger dog, at det er mest sandsynligt at Mærsk vil få Al-Shaheen-koncessionen, fordi Qatar sjældent bryder med relationer, der er opbygget.

Al-Shaheen har i mange år stået for en meget stor del af indtjeningen i Mærsk og har i nogle perioder leveret op mod halvdelen af overskuddet i koncernen.

Maersk Oil forlænger aftale på olierig

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs