Medie: Mærsk kan blive presset i Qatar

Mærsk kan ende med at betale dyrt for ny olieaftale i Qatar.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Mærsk og emiren i Qatar er i forhandlinger om en forlængelse af olieaftaler om Qatars største oliefelt, Al-Shaheen. Hvis aftalen bliver forlænget, kan det være den største aftale en dansk virksomhed nogensinde har underskrevet med en produktionsværdi på mere end 20 mia. kr. om året. Aftalen vil dog formentlig fortsætte under mindre lukrative forhold, da Qatar er ved at stramme grebene om landets oliereserver. Det skriver Berlingske

Qatar er i forhandlinger med flere olieselskaber om forlængelses af deres koncessionsperioder, men landet forsøger at strække produktionen af olie og gas så langt som muligt og sikre en konstant pengestrøm. For franske Total betød det, at oliegiganten måtte opgive en større produktionsandel, for at få en aftale forlænget.

Maersk Oil: Fremragende Sverdrup-boring

"Aftalen vil sandsynligvis blive med nye betingelser, som vi også så, da Total fik forlænget sin koncession, siger Mehran Kamrava, professor ved Georgetown University i Qatar, til Berlingske. Han påpeger dog, at det er mest sandsynligt at Mærsk vil få Al-Shaheen-koncessionen, fordi Qatar sjældent bryder med relationer, der er opbygget.

Al-Shaheen har i mange år stået for en meget stor del af indtjeningen i Mærsk og har i nogle perioder leveret op mod halvdelen af overskuddet i koncernen.

Maersk Oil forlænger aftale på olierig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også