EnergiWatch

Shell trækker sig ud af Arktis

Indikationer på nye olie- og gasfund i Chukchi-havet ved Alaska er ikke store nok til at fortsætte udforskningen, oplyser selskabet.

Foto: JONATHAN HAYWARD

Oliegiganten Shell har fundet indikationer på nye olie- og gasfund i Chukchi-havet ved Alaska. Men omfanget er ikke stort nok til at retfærdiggøre yderligere udforskning af området, og derfor har Shell foreløbigt besluttet at opgive projektet.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Shell meddeler endvidere, at der inden for en overskuelig fremtid ikke vil blive søsat nye offshore-projekter i Alaska, hvilket både afspejler vage resultater i området hidtil, høje omkostninger og uforudsigelige lovmæssige udfordringer.

"Shell fortsætter med at se stort potentiale i området, som i sidste ende kan blive vigtigt for Alaska og USA. Ikke desto mindre er dette naturligvis en skuffende udvikling," siger Marvin Odum, der er Shells chef for olie- og gasproduktion i USA, i meddelelsen.

Selskabet vil give en opdatering om sagen i forbindelse med aflæggelse af regnskabet for tredje kvartal.

Olieaktien steg fredag 1,1 pct. til 1557 pence i London.

Shell får grønt lys til at pumpe olie op i Arktis

Shell får både ja og nej i Arktis

Shell er få dage fra stor oliejagt i Arktis

Shells arktiske eventyr har lange udsigter 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs