EnergiWatch

Statoil finder gas tæt på Nordsøens kuvøse

Op mod 75 millioner tønder olieækvivalenter er fundet kun 20 kilometer fra hvor det norske eventyr begyndte.

Foto: Maersk Drilling

På sin helt egen vis har Statoil leveret sit bidrag til ældredebatten. Med et nyt gasfund i Julius-prospektet blot 20 kilometer nord for det 45 år gamle Ekofisk-felt, der var det første rentable fund på norsk sokkel, har det statsejede olieselskab nok engang påvist, at man sagtens kan være et aktiv også efter mange år på arbejdsmarkedet.

Ifølge Oljedirektoratet er det nye gasfund på mellem 15-75 mio. tønder olieækvivalenter. Det skriver det norske medie offshore. Selv om fundet ikke medfører nogen umiddelbar justering af ressourceestimaterne for feltet King Lear, hvori Julius-prospektet befinder sig, så glæder Statoil sig over, at de har holdt sig til på de vante vande.

"Fundene bekræfter Statoils opfattelse af, at selv så modne områder på norsk sokkel fortsat har et interessant udforskningspotentiale," siger selskabets udforskningsdirektør på Nordsøen May-Liss Haukness til offshore.

Olieuheld på norsk veteran-platform

Statoil klar til at bryde flere rig-kontrakter

Norge har mistet 22.122 oliejob - på under ét år

Statoil varsler nye besparelser 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs