EnergiWatch

Saudi-Arabien vil være mindre olieafhængig

Inden for en overskuelig fremtid skal Saudi-Arabien være mindre afhængig af olie.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Det er gået op for Saudi-Arabien, at landet er nødt til at blive mindre afhængig af olieeksport. Landet kæmper lige nu for at blive mindre afhængig af olie, mens regeringer verden over forsøger at begrænse klimaændringer ved at skære i forbruget af fossile brændstoffer. Det skriver Financial Times.

"Vi ved, at politiske initiativer rettet mod klimaændringer vil påvirke vores fremtid, og vi arbejder meget hårdt for at blive mere modstandsdygtige. Vi ved, at det er et kapløb med tiden, siger Khalid Abuleif, der er landets forhandlingsleder ved FN's klimatopmøde i Lima, Peru, der finder sted i disse dage.

Ved topmødet forsøger forhandlere lige nu at lægge fundamentet til en global klimaaftale, der skal falde på plads i Paris ved udgangen af 2015. Abuleif er dog i tvivl om, hvorvidt den endelige aftale kan indeholde en juridisk bindende forpligtelse til at reducere udledningen af CO2, lige som han ikke mener, at et mål om effektivt at udfase brugen af fossile brændstoffer inden 2050 er realistisk.

"Hvis denne aftale ikke imødekommer bekymringerne og skrøbelighederne hos alle parter, ikke kun olieproducenterne, men også de små ø stater og andre, så kommer vi ikke til at hjælpe med processen," siger Khalid Abuleif ifølge Financial Times og kalder diskussionerne for langsomme.

Saudi-Arabien er verdens største eksportør af råolie.

Olieekspert: Prisfald er mere end bare forbigående 

Olie skrider igen efter Saudi-prisreduktion 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs