EnergiWatch

Olie skrider igen efter Saudi-prisreduktion

Efter en kort periode med stabile priser, så dykker olien igen. I denne omgang skyldes det, at Saudi Arabien har sænket prisen på referenceolien Arab Light.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Oliemarkedet er igen i skred med pilen vendt nedad efter nye prisreduktioner fra det saudi-arabiske statsdrevne olieselskab, Saudi Arabian Oil Co.

Det saudiarabiske selskab har skåret 2 dollar af prisforskellen til det regional benchmark for oliekvaliteten Arab Light til kunderne i Asien. Det er det laveste niveau i mange mange år.

"Prisreduktionen kommer, fordi Saudi-Arabien ikke ønsker at subsidiere Iran, Irak og Venezuela, og de er villig til at lade markedet bestemme priserne," siger analytiker Daniel Yergin til Bloomberg News.

Saudi-Arabien var også hovedårsagen til at Organisationen af Olieeksporterende Lande - Opec - fastholdt produktionskvoten på mødet i sidste måned.

"Det ser ud til, at hvad saudierne ønsker, vil saudierne få. Vi kommer fortsat til at se priserne under pres. Spillet kører videre," bemærker senior markedsanalytiker Phil Flynn fra Price Futures Group i Chicago i et notat ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster fredag morgen 66,40 dollar mod 66,70 dollar torsdag eftermiddag. Den europæiske referenceolie, Brent, koster samtidig 69,15 dollar mod 69,60 dollar torsdag.

Lav oliepris vil ramme norsk økonomi hårdt

Saudi-Arabien klar til kollektiv produktions-begrænsning

Olieprisen falder til ro

Olieselskaber trækker sig fra Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Modtageterminal til Baltic Pipe forsinkes

Det kommer til at tage yderligere små to uger, før Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde kan tages i brug. Men gassen strømmer som den skal gennem rørledningen til Polen.

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-klimaudspil vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs