OW Bunker: 3000 aktionærer har tabt 200 millioner kroner

"Der er nu 3000 private aktionærer, der har tilmeldt sig på vores hjemmeside," siger direktør i Dansk Aktionærforening.
AF RITZAU FINANS

Oliefirmaet OW Bunkers kollaps har indtil videre kostet 3000 private aktionærer op mod 200 millioner kroner. Det er status, før Dansk Aktionærforening tirsdag drøfter OW Bunkers konkurs på sin investordag i Kolding.

"Der er nu 3000 private aktionærer, der har tilmeldt sig på vores hjemmeside, og de har tilsammen tabt omkring 200 millioner kroner," siger direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen til Ritzau.

Aktionærforeningen forsøger at samle aktionærer med det formål at få rejst et erstatningskrav mod de ansvarlige.

De private investorer i OW Bunkers kunne i selskabets børsprospekt læse, at der var godt styr på kreditgivningen i OW Bunkers.

Eksempelvis skulle koncernens topchef, Jim Pedersen, godkende kreditter på op til 10 millioner dollar, svarende til 59,8 millioner danske nutidskroner.

Oversteg kreditten 10 millioner dollar, skulle det godkendes af OW Bunkers bestyrelse, der består af tunge erhvervsfolk. Formanden er ØK-direktør Niels Henrik Jensen.

I bestyrelsen sidder blandt andet også tidligere øverste kreditchef og viceordførende direktør i Danske Bank Jakob Brogaard, der i dag er formand for bestyrelsen i Finansiel Stabilitet, der populært kaldes statens skraldespandsselskab, fordi den overtager nødlidende banker.

"Det tyder på, enten har bestyrelsen godkendt det her, eller også har nogle medarbejdere på højt niveau blæst højt og flot på alle sikkerhedsregler og har drevet virksomheden som et kasino. Det er et ekstremt interessant spørgsmål, hvad bestyrelsen har vidst om, hvad der er foregået," siger Jens Møller Nielsen.

Siden OW Bunker gik konkurs fredag i sidste uge, har det været meget sparsomt med kommentarer fra bestyrelsen.

Topchefen Jim Pedersen har ikke offentligt kommenteret på selskabets kollaps med et tab på 1,6 milliarder kroner. Heraf skyldes 850 millioner nedskrivninger, mens ledelsen selv pegede på, at svindel i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore var årsag til et tab på yderligere 750 millioner.

OW Bunker-ledelsen ville politianmelde to ledende medarbejdere fra Singapore-selskabet, men det er ikke sket.

"Der hviler et meget stort ansvar på kuratorerne med at få redt trådende ud og informere om, hvad der er foregået," siger Jens Møller Nielsen.

Professor: OW-sagsøgere har en god sag

Opkøbere lurer på OW Bunker Avis: OW Bunker brød egen risikogrænse

Ekspert: Kuratorers dobbeltroller kan være problematiske

OW Bunkers Singapore-selskab aggressiv fra dag ét

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Photo: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også