Opkøbere lurer på OW Bunker

Ifølge kurator Pernille Bigaard fra Plesner har man allerede fået flere henvendelser fra interesserede opkøbere.
Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto
MORTEN JOHNSEN

Selv om OW Bunker gik ned med et brag, og ingen endnu har det fulde overblik over tabene i selskabet, er der allerede nu flere købere til de sunde dele af virksomheden.

Det fortæller kurator i OW Bunker Pernille Bigaard, der er partner i Plesner. Hun har siden konkursen fredag har arbejdet på at danne sig over overblik over det opsigtsvækkende kollaps og samtidig kigget på, om der stadig findes sunde dele i OW Bunker, der kan realiseres inden for kort tid.

"Vi har fået en række henvendelser både fra Danmark og udlandet, der ikke er konkrete endnu, men der er interesse for at overtage dele af selskabet. Vi undersøger naturligvis alle muligheder," siger Pernille Bigaard.

Hun understreger, at kuratellet arbejder under et hårdt tidspres, da det gælder om at få fundet værdifulde aktiver rundt omkring i verden, der sikre nogle midler til konkursboet, hvis pengekasse i skrivende stund er gabende tom.

Og ifølge Pernille Bigaard handler det om at få fundet aktiverne hurtigst muligt, da værdien af dem smuldrer som dagene går.

"Vi ved, der findes aktiver så som debitorer, der ikke er belånt, og olielagre, og vi skal hurtigst muligt have overblik over dem for dermed at forsøge at realisere dem hurtigst muligt," siger Pernille Bigaard.

Ledelsen i OW Bunker udtalte selv i forbindelse med selskabets forsøg på at lave en rekonstruktion, at man mente, der var flere datterselskaber og værdier i koncernen, der kunne fortsætte selv om det børsnoterede tab på meget kort tid mistede hele sin egenkapital grundet to voldsomme tab.

OW Bunker havde nemlig alene i Danmark tabt omkring 900 mio. kr. på spekulation i olie samtidig med, at man i Singapore havde lånt op imod 750 mio. kr. til en underleverandør, der ikke kunne betale regningerne.

Det var i høj grad sagen fra Singapore, der gav olieselskabet dødsstødet, da en række af virksomhedens banker blev nervøse over situationen og derfor valgte at lukke OW Bunkers kreditter.

"Der er ingen midler i boet, som tingene er nu. Derfor har vi også været nødt til at sige, at alle datterselskaberne må klare sig selv. Vores job lige nu er udelukkende at slukke ildebrande. Vi skal hurtigst muligt finde aktiver, som kan blive realiseret," siger Pernille Bigaard.

Hun understreger, at der trods de voldsomme tab i OW Bunker er mulighed for, at selskabets mange kreditorer kan få en stor del af deres udlån tilbage. Men i skrivende stund har hun ikke overblik over, hvor store lån olieselskabet har i alt. Men hun understreger, at der er tale om ”betydelige” lån.

"Der er en stor underbalance i selskabet. Mange aftaler er pantsat og der er en stor gæld til bankerne. Hvis alle debitorer kommer ind er der en mulighed for, at bankerne kan få dækket deres gæld af, men vi ved det simpelthen ikke endnu," siger Pernille Bigaard.

Ekspert: Kuratorers dobbeltroller kan være problematiske

Avis: OW Bunker brød egen risikogrænse

Advokater bag børsnotering skal rydde op efter kollaps i OW Bunker

OW Bunkers Singapore-selskab aggressiv fra dag ét

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også