EnergiWatch

Ny Statoil-boss: Vi skulle have sparet tidligere

Den konstituerede topchef for Statoil siger, at oliegiganten skulle have været hurtigere ude med sparekniven.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Den norske energikoncern Statoil har over det seneste år meldt den ene spare- og fyringsrunde ud efter den anden. I alt skal Statoil have reduceret omkostningerne med otte mia. norske kr. om året i 2016.

Men spørger man Eldar Sætre, som midlertidigt har overtaget roret for det enorme olie- og gasselskab, efter den hidtidige topchef Helge Lund for nylig valgte at skifte Statoil ud med britiske BG, burde nordmændene have sat sparetiltagene i gang langt tidligere.

Det siger han til Sysla.no.

"I bakspejlet er det let at se, at omkostningsudviklingen i oliebranchen er en udfordring, som vi kunne have arbejdet mere systematisk med på et tidligere tidspunkt," udtaler den 58-årige konstituerede CEO, som har arbejdet i Statoil i 34 år.

Han understreger, at der er tale om et generelt problem for branchen, som "ikke har arbejdet nok med omkostningseffektivitet i de gode tider. Det er noget, vi har fokuseret på, når oliepriserne har været lave, og vi har været under pres," lyder det videre fra Eldar Sætre, der har pointeret, at han ikke vil overtage CEO-posten permanent.

Statoil-ansatte har valgt Helge Lunds efterfølger

Ex-Statoil-chef slår europæisk lønrekord

Statoil finder ny olie i Nordsøen

Oliegiganter finder ny olie i Nordsøen

Maersk-partnere optimistiske efter nyt fund

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs