Maersk-partnere optimistiske efter nyt fund

Det kan være gode nyheder for to af Maersks licenser, at der er fundet nyt olie i Nordsøen.
AF RITZAU FINANS

Olieselskaberne BP og GDF Suez har fundet olie på to licenser i Nordsøen øst for Aberdeen, der giver selskaberne forhåbning om, at det vil kunne betale sig at investere i infrastruktur til en stribe mindre fund, som det ellers ikke har kunnet svare sig at udvikle.

Det skriver den skotske avis The Herald i sin onlineudgave. Mærsk er ifølge avisen medejer af den ene af de to licenser, P1588, som det danske selskab har 22,22 pct. af, mens GDF Suez har 50 pct. og tyske RWE 27,78 pct. Den anden licens, P363, tilhører BP og Total.

Licenserne ligger et sted i Nordsøen, hvor der er gjort en række mindre oliefund af en størrelse, der er ikke berettiger de store investeringer, der er nødvendige for at udvinde olien. Men ifølge Ruud Zoon, der er direktør for GDF Suez' britiske aktiviteter, kan det aktuelle fund ændre økonomien for de omkringliggende felter.

"Det er et opmuntrende fund i en del af Nordsøen, hvor der er brug for mere olievolumen for at åbne udviklingsmuligheder for adskillige strandede oliefund, siger han til avisen.

Partnerne skal nu foretage yderligere undersøgelser, før det bliver besluttet, om udviklingen skal fortsætte. Det nye oliefund kan give 5350 tønder olie om dagen.

Oliegiganter finder ny olie i Nordsøen

Kinesere pønser på norsk olie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter