Brasilien afviser Maersk Oils salg af oliefelt

Maersk Oils tilbagetrækning fra Brasilien kan være under pres, da de brasilianske myndigheder har afvist salget af selskabets andel i feltet Polvo. Maersk Oil undersøger afvisningen.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

De brasilianske myndigheder, der regulerer landets olie, ANP, har afvist Maersk Oils planer om at sælge 40 pct. i feltet Polvo i strategien om at trække sig fuldstændig fra det brasilianske marked. Det skriver Reuters.

I forbindelse med en nedskrivning på 1,7 mia. USD på de brasilianske olieaktiviteter tilbage i juli, annoncerede Maersk Oil salget af sine 40 pct. i det mindre felt Polvo til en uafhængig brasiliansk operatør HRT O&G Exploracao e Producao de Petroleo Ltda. Dengang gjorde Maersk Oil opmærksom på, at salget var betinget af myndighedernes godkendelse, og den har de altså ikke fået.

Mærsk-CEO: Opgiver at få oliesucces i Brasilien

ANP vil ifølge Reuters ikke godkende salget, da de økonomiske indikatorer i den seneste plan for feltets udvikling var utilfredsstillende. ANP kommer ikke med andre begrundelser.

Maersk Oil i kæmpe brasiliansk nedskrivning 

Maersk Oil siger til ShippingWatch, at man er i gang med at undersøge myndighedernes afvisning yderligere og ikke har modtaget andre begrundelser end den ovenstående. Selskabet ønsker ikke at uddybe, hvad det kan få af betydning, hvis salget ikke gå igennem.

Maersk Drilling er ramt af oliebranchens nedtur

Brasilien har langt fra leveret de resultater, Maersk Oil havde ventet. Derfor meddelte CEO for Maersk Gruppen Nils Smedegaard Andersen i forbindelse med nedskrivningen, at selskabet dropper yderligere forsøg på at sparke gang i markedet:

"Vi har været i Brasilien siden 2001, og vi har forsøgt i flere omgange at få opbygget en væsentlig forretning i Brasilien, fordi det er et attraktivt olieland. Men vi har ikke haft succes med at komme ind på en fornuftig måde med nogle af de initiativer, vi har taget, så vi agter ikke at forsøge os mere i oliemarkedet i Brasilien," sagde han til Ritzau Finans.

Maersk Oil har fortsat felterne Itaipu og Wahoo, som man ikke agter at sælge ud af, meddelte Smedegaard.

Maersk Oil: Vi jagter de næste teknologiske kvantespring

Maersk-selskab: Brasilien har skuffet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også