Gigantisk lønpakke til Helge Lund

Helge Lund går fra kæmpen Statoil til det langt mindre BG Group. Men hans lønpose bliver meget tungere.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil

Det kan godt være, at jobskiftet på papiret virker usædvanligt. Fra kæmpen Statoil med over 23000 ansatte til det langt mindre BG Group med kun 5200 ansatte.

Men ser man på lønnen alene, så står det klart, at Helge Lund har udsigt til en ganske stor personlig gevinst ved jobskiftet. BG Group oplyser nemlig ganske detaljeret om Helge Lunds kommende løn i en pressemeddelelse - og af den fremgår det, at det har været en dyr fornøjelse at hente den respekterede nordmand til det britiske.

Alt i alt kan Helge Lund hente i omegnen af 50 mio kroner om året - og dertil en aktiepakke på omkring 115 mio. kroner. Alene det første år kan Helge Lund tjene over 90 mio. kroner takke være en engangskompensation og en flyttekompensation.

Det er langt, langt mere end hos Statoil, hvor hans årlige løn inkl. bonus var i omegnen af 13,8 mio. norske kroner. Vel og mærke til norsk skattesats.

Sådan ser Helge Lunds lønpakke hos BG Group ud.

  • Fast årlig løn på 1,5 mio. pund. i de første fem år af ansættelsen.
  • 30 procent i pension.
  • En kortsigtet bonus årligt på mellem 100 og 200 procent af den årlige løn betinget af opnåelse af en række målsætninger.
  • Et langsigtet bonusprogram (LTIP) på op til seks gange årslønnen betinget af opnåelse af en række langsigtede målsætninger.
  • En engangs flyttegodtgørelse på maksimalt 480.000 pund som kompensation for flytning fra Norge til England.
  • 12 måneders opsigelsesgodtgørelse inkl. pension.
  • En engangskompensation på 3 mio. pund.
  • Derudover aktieoptioner som udgør en pålydende værdi på 12 mio. pund. Aktieretten tildeles over fem år. Aktierne frigives over tre omgange - efter henholdsvis tre, fire og fem års ansættelse, men kan dog kun sælges efter 6. og 7. år.

Aktieordningen skal godkendes ved en særligt indkaldt generalforsamling og Helge Lund er ikke forpligtet til at tiltræde jobbet, hvis ikke aktieprogrammet bliver godkendt.

Helge Lund skal være britisk gasboss

Statoils topchef stopper 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også