EnergiWatch

Statoils topchef stopper

Den mangeårige koncernchef i Statoil, Helge Lund, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde. Han skal være topchef i et andet olieselskab.

Foto: Ivar Langvik - Statoil

Det er efter eget ønske, at Helge Lund nu vælger at stoppe som koncernchef i Statoil. Sådan lyder det i en meddelelse fra det norske olieselskab. Helge Lund har takket ja til stillingen som topchef i det britiske olie- og gasselskab BG Group.

Helge Lund har været topchef i Statoil siden 2004, og under ham er Statoils omsætning gået fra 189 mia. norske kroner til over 500 mia. norske kroner. I samme periode har aktionærafkastet været på 11,2 procent, hvilket i følge Statoil er 2,3 procentpoint over gennemsnittet i industrien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs