EnergiWatch

Stort fald i Gazproms overskud

Konflikten mellem Rusland og Ukraine koster dyrt på Gazproms bundlinje.

Foto: Gazprom

Overskuddet for 1. halvår 2014 er nede med næsten 25 procent i forhold til samme periode sidste år for den russiske gasgigant Gazprom. Det viser selskabets seneste halvårsregnskab, der netop er offentliggjort.

Gazprom skriver i regnskabet, at nedgangen i overskuddet især skyldes, at Ukraines nationale gasselskab, Naftogaz, ikke har betalt for den gas, som Gazprom har leveret. Som en del af konflikten mellem Rusland og Ukraine strides man om regningen for den gas, Rusland eksporterer til Urakine. I følge Gazprom skylder ukrainerne over fem mia. dollar til Gazprom.

Sanktioner uden betydning

På trods af nedgangen i overskuddet er det dog stadig en særdeles indbringende forretningen for Gazprom at sælge gas. Overskuddet for 1. halvår 2014 blev på 450,6 mia. rubler - eller godt 65 mia. danske kroner.

Omsætningen stiger da også i Gazprom - på trods af den manglende betaling for Ukraine og sanktioner indført af EU og USA. Gazproms omsætning i 1. halvår 2014 blev på 230 mia. kroner.

Gazprom skriver i sit regnskab, at "gruppen fortsætter med at vurderer konsekvenserne af sanktioner indført af EU og USA, men for nuværende vurderer man ikke, at sanktionerne vil få en signifikant betydning for gruppens finansielle positioner og resultater."

EU: Rusland og Ukraine er enige om gasaftale 

Tre russiske energikæmper ramt af sanktioner 

Rusland stålsætter energisamarbejde med Kina 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs