Niras skal udbygge afrikansk olieterminal

Det rådgivende ingeniørfirma Niras vil med nyt projekt for Mombasa Port i Kenya firedoble kapaciteten for oliehandel med landet.
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Niras skal nu i gang med en ny olieterminal for den kenyanske havn Mombasa Port. Opgaven blev vundet i sommer og går ud på at firedoble kapaciteten i olieterminalen, der skal erstatte en 50 år gammel facilitet.

Firedoblingen vil betyde, at terminalen kan betjene fire skibe på 135.000 dwt ad gangen, mens den nuværende terminal i modsætning dertil kan betjene et tankskib af gangen på op til 110.000 dwt.

"Mombasa Havn er ikke kun vigtig for Kenya. Olieterminalen er også afgørende for import af brændstof til en stor del af Østafrika f.eks. Uganda, der ikke har kyster. Kenya Port Authority er derfor glad for, at vi nu kan gennemføre en ny terminal med øget kapacitet. Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med Niras om dette vigtige projekt,” siger Daniel Amadi, Head of Projects Development and Management, Kenya Ports Authority i en meddelelse på selskabets hjemmeside.

Som ShippingWatch tidligere har beskrevet, er Niras i forvejen en storspiller i Afrika, men primært i Vestafrika.

"Havneinfrastrukturen er både mangelfuld og i kraftig forfald. Og økonomien i landene kan kun vokse, hvis de har adgang til at eksportere deres varer," siger Jesper Harder, forretningschef for havne i Niras, i meddelelsen.

Rådgivningsselskabet forventer, at selskabets nuværende opgaver kan føre til mange flere i regionen.

"Vores opgaver spænder fra overordnet planlægning af havnene til ledelse af projekter i udførelsesfasen, som vi blandt andet har gjort for flere havne i Nigeria. Vi er konsulenter på at udføre en national masterplan for alle landets havne, hvor vi blandt andet ser på økonomien i udviklingsplanerne - med udgangspunkt i den forventede trafik, miljøpåvirkninger og beskrive og planlægge de enkelt terminalanlæg og meget mere. Det har vi gjort for en række havnemyndigheder i et stort antal havne i Vestafrika, og der er potentiale for os til mange flere opgaver i regionen," har Jesper Harder tidligere fortalt til ShippingWatch.

Statoil bekræfter stor fyringsrunde

Kraftige prisfald i oliemarkedet

Kartelsag: EU går nu efter ethanolproducenter

Svag opkøbslyst i britisk Nordsø

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs