EnergiWatch

Dong skærer 100 stillinger

Dong Energy har meddelt sine medarbejdere, at man skærer 90-100 stillinger fra i olie- og gasforretningen. Det sker i kølvandet på et skidt halvår, hvor de langsigtede forventninger blev nedjusteret kraftigt.

Foto: DONG

Topchef Henrik Poulsen er både berømt og berygtet for sin evne til at skære fra, og han har endnu engang valgt at svinge sparekniven hos statens energiselskab.

Dong Energy skærer 90-100 stillinger bort. Det meddeler virksomheden torsdag internt til sine medarbejdere

Besparelsen rammer nuværende medarbejdere og opslåede stillinger i olie- og gasforretningen i Danmark og Norge, hvor virksomheden har oplevet udfordringer i et presset marked.

"Vi er udfordret af, at vi i lighed med resten af industrien oplever et markant omkostningspres i vores olie- og gasforretning og forsinkelser på vores udbygningsprojekter. Det var baggrunden for, at vi i august reviderede vores finansielle målsætning og som en naturlig forlængelse heraf, ser vi på, hvordan vi bedst tilpasser os den nye situation. Det står klart for os, at hvis vi skal indfri vores finansielle målsætning, skal vi tilpasse vores aktiviteter, omkostninger og organisation. Vi vurderer, at vi skal reducere med mellem 90 og 100 stillinger," udtaler Søren Gath Hansen, chef selskabets olie- og gasforretning, i en intern mail ifølge Berlingske.

Skidt halvår for olie

Hos Dong Energy bekræfter kommunikationschef Karsten Anker over for EnergiWatch, at medarbejderne til formiddag blev orienteret om nedskæringerne. Han fortæller, at man endnu ikke kan sige, hvor mange der bliver fyret, fordi man nu først skal i gang med at forhandle med medarbejderne.

Nedskæringerne kommer i kølvandet på et sløjt halvårsregnskab for olieforretningen, der ellers endelig har fået Siri-platformen i Nordsøen i omdrejninger.

Milliard-reparationer på Siri er slut

Den har alene kostet selskabet 3,5 mia. kr.

Forventer ringere indtjening

Da Dong Energy fremlagde regnskabet for første halvår 2014, droppede energiselskabet et produktionsmål for sin olieforretning. Målet om 150.000 tønder olie i 2020 blev sløjfet, men måske endnu mere vigtigt lød det, at man fremover forventer at tjene færre penge i selskabets sorte forretning.

Dong sænkede sit mål for afkastet på den investerede kapital markant. I topchef Henrik Poulsens 2020-strategi var målet, at Dong skulle præstere et afkast over 20 pct. allerede i 2016, men det mål blev næsten halveret ved halvårsregnskabet i august.

Dongs nye mål lyder på 12 pct. frem mod 2020, og selskabet forventer med andre ord at tjene 12 øre pr. investeret krone frem for 20 øre.

Dong i kamp mod "ekstremt inflaterede" priser

Bank om droppet Dong-mål: Aktiemarkedet elsker den slags

Dong opgiver olie-mål

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs