EnergiWatch

Noreco i frit fald på børsen

Det norske olieselskab får store tæsk på børsen efter en række dårligere nyheder.

Det norske olieselskab Noreco styrtdykker onsdag på børsen i Oslo, efter at det er kommet frem, at det formentlig ikke vil leve op til sine finansielle forpligtelser i år.

Onsdag eftermiddag ligger aktien til et fald på 73,5 pct. til 2,20 norske kr.

De dæmpede forventninger til regnskabsåret skyldes blandt andet oliefelt Oselvar, som Dong Energy er operatør på, skriver Børsen.

"Opdaterede vurderinger fra Dong Energy …indikerer at volumen er mindre, at feltet er mere kompliceret …og har lavere kvalitet end ventet," skriver Noreco ifølge Børsen.

Noreco har meldt ud, at nedskrivninger af selskabets reserver kan være på vej.

Også nedlukningen af produktionen i Huntington-oliefeltet for en måned siden nævnes som årsag, skriver Bloomberg News. Det svigtende Huntington-felt kan koste omkring 700 mio. norske kr. i værdiforringelser, mens problemerne med Oselvar koster 100 mio. norske kr.

Formand forlader Noreco efter kæmpetab

Norsk glæde over massiv olieinteresse

Uheldsramt Nordsø-felt igen nede

Noreco fordobler produktionen

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs