Formand forlader Noreco efter kæmpetab

Bestyrelsesformand Morten Garman og et bestyrelsesmedlem træder tilbage i offshoreselskabet Noreco. Selskabet nedskriver samtidig felter med 800 mio. norske kroner.
Foto: DONG Energy
Foto: DONG Energy
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Norwegian Energy Company (Noreco) står over for omvæltninger. Bestyrelsesformand Morten Garman har ifølge TDN Finans meddelt, at han fratræder med øjeblikkelig virkning. Det samme gør et andet bestyrelsesmedlem, skriver Dagens Næringsliv.

Bestyrelsen vil nu sammen med selskabet overveje, hvorvidt der skal indkaldes til en generalforsamling for at finde en ny formand.

Samtidig vil selskabet nedskrive markant på to oliereserver. Det drejer sig om Oselvar og Huntington, hvoraf den sidste ventes at ramme selskabet hårdest og gør det usikkert, om Noreco vil kunne opfylde sine finansielle forpligtigelser i slutningen af 2014.

Ifølge Dagens Næringsliv lyder de foreløbige skøn på en nedskrivning på 700 mio. norske kroner på Huntington og 100 mio. kroner på Oselvar.

Noreco er nu i gang med at finde en langsigtet finansiel løsning sammen med rådgiverne Arctic Securities og Pareto Securities.

Norsk glæde over massiv olieinteresse

Uheldsramt Nordsø-felt igen nede

Dong: Siri næsten i mål

Noreco fordobler produktionen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også