Nordiske banker: Nordsøkrise snart slut

De mange fyringer, der bliver foretaget lige nu i offshorebranchen, vil snart stilne af. Det vurderer Danske Bank og DNB, skriver Dagens Næringsliv.
Foto: Songa Offshore
Foto: Songa Offshore
AF LOUISE VOGNDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

De sidste par måneder har ShippingWatch og andre offshore medier haft en række overskrifter om fyringer i offshorebranchen. Men den slags overskrifter og de trist forhold, som fyringerne er, er det snart slut med.

De to store nordiske banker Danske Bank og DNB vurderer, at fyringerne vil slutte ved i alt 5000, for Dagens Næringsliv.

"Der var en del selskaber, som var skaleret op til meget stærkere vækst. Så kom væksten ikke. Men aktivitetsniveauet vil stadig være på 2012-2013-nvieau. Hvis det er rigtigt, så vil det nok blive ved de omkring 5000 afskedigelser," siger cheføkonom Frank Jullum fra Danske Bank og fortsætter:

"Vores prognoser er baseret på, at det værste snart er overstået, og at opsigelserne i olieselskaberne er en reaktion på den afmatning, vi har set i olieselskaberne i løbet af det sidste halve år."

DNB's seniorøkonom Kjersti Haugland bakker op om Frank Jullum og understreger, at det ikke er endnu, der man skal begynde at afvikle Nordsø-oliebranchen.

Maersk Oil venter 300 millioner nye tønder inden 2017

Maersk Oil bevæger sig mod mere gas og dybere vand

Mærsks oliechef: Skiferfokus i USA åbner for opkøb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs