EnergiWatch

Aker Solutions skærer yderligere 175 stillinger

Norske Aker Solutions fortsætter med at skære i medarbejderstaben. Nedgangen på oliemarkederne rammer nu 175 stillinger.

Foto: Aker Solutions

Mandag måtte medarbejdere i norske Aker Solutions endnu en gang lægge øre til en nedslående nyhed.

175 stillinger skal skæres væk som følge af det lavere aktivitetsniveau i oliebranchen:

"Jeg kan bekræfte, at der i dag har været afholdt informationsmøder med de ansatte i Stavanger, som arbejder inden for forretningsområdet vedligehold, modifikationer og operationer (MMO) i Norge. Temaet var bemandingsudfordringer som følge af den markante nedgang i aktivitetsniveauet i MMO-markedet på den norske sokken," siger Bunny Nooryani, der er kommunikationsdirektør i Aker, til Aftenbladet.no.

Aker Solutions har i løbet af sommeren afskediget op mod 540 medarbejdere, som er blevet overflødige i takt med oliebranchens kamp med højere omkostninger og lavere indtjening.

Selskabet er langt fra det eneste, der er blevet tvunget til at skære ned, og de seneste uger har Transocean, North Atlantic Driling, Aibel og Bilfinger Industrier annonceret knap 1.200 fyringer.

Aker Solutions nyeste udmelding sker, fordi Zidane-projektet, der skulle være gået i gang i oktober, er blevet udsat.

Også familiedynastiet Rockefeller, der er blevet stenrig på at investere i olieselskabet Standard Oil, meddelte mandag, at man trækker 50 mia. dollar fra investeringer i fossile brændstoffer og tjæresand. Omend tilbagetrækningen sker i klimakampens tegn, er det et stort beløb, der forsvinder fra olieindustrien.

Total sænker forventninger og gør klar til frasalg

Statoil-chef advarer mod kollektiv depression

Aker vinder brasiliansk olieordre på 2,7 milliarder

Nye oliefyringer i Norge

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs