Statoil-chef advarer mod kollektiv depression

"Vi træder ikke på bremsen, vi letter bare foden lidt fra speederen," siger Statoils økonomi- og finansdirektør Torgrim Reitan i forbindelse med de mange afskedigelser i industrien.
Foto: Trond Isaksen - Statoil
Foto: Trond Isaksen - Statoil
OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

"Vi må passe på, at vi ikke går ind i en kollektiv depression," advarer koncerndirektør for økonomi og finans i Statoil, Torgrim Reitan, i et interview med avisen Aftenposten, efter at besparelser over en bred kamp har ramt den norske olie- og gasindustri.

"Vi træder ikke på bremsen, vi letter bare foden lidt fra speederen. Det her er en justering, der opfattes dramatisk for de mennesker, der er berørt, men der er fortsat et meget stort aktivitetsniveau i industrien, og det vil fortsætte," siger Torgrim Reitan, der erkender, at det er en krævende og smertefuld proces for dem, der mister deres job.

Hele den globale olieindustri gennemgår lige nu hårde tider. Ifølge Reitan handler det nu om lønsomhed, og mange olieselskaber er tvunget til at effektivisere og rationalisere i takt med for store investeringer og øget kompleksitet i projekterne.

Mærsk-rig skal fungere som hotel

Statoil suspenderer kinesisk borerig

Commerzbank: Konsekvenser af skotsk 'ja' er overdrevne

Aker vinder brasiliansk olieordre på 2,7 milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også