EnergiWatch

Fredriksen overvejer at købe mere op i Seadrill

Aktiekursen i John Fredriksens forretningsimperium, rigselskabet Seadrill, er dykket 26 procent i år.

Foto: Seadrill

Den norske skibsreder og oliemagnat John Fredriksen overvejer at øge sin aktiepost i olierigselskabet Seadrill, hjørnestenen i Fredriksens forretningsimperium.

Det sker, efter at aktiekursen er faldet markant i løbet af 2014.

"Seadrill er det vigtigste selskab i gruppen. Det er det selskab, hvor jeg vil bruge mest tid og energi i fremtiden, og køb af flere aktier er under overvejelse i lyset af den seneste udvikling i aktiekursen," siger John Fredriksen i ifølge Reuters i et interview med den norske Finansavisen.

Seadrill er målt i markedsværdi verdens største rigselskab, men aktiekursen er i løbet af 2014 dykket 26 procent eller mere end gennemsnittet i forhold til andre globale rigselskaber.

John Fredriksens nærmeste og mangeårige medarbejder Tor Olav Trøim trak sig pludseligt fra bestyrelsen i Seadrill sidste fredag og kun få uger efter, at Trøim også havde forladt sin lederpost i Fredriksens holdingselskab.

Arktisk boring bremset

Russisk oligark gled i olien

Her er Rambølls russiske scenarier

Seadrill: Gigantaftalen med Rosneft i fare

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs