EnergiWatch

Oliepriser fortsætter ned på trætte Kina-tal

Ugen starter med fald i priserne på olie og industrimetaller.

Foto: Anadarko

De internationale råvaremarkeder lægger ud med prisfald mandag morgen. Svage data fra den kinesiske økonomi i weekendens løb sætter sit præg på markedet, hvor såvel olie som industrimetallerne falder markant.

Den kinesiske industriproduktion steg med beskedne 6,9 pct. i august, hvilket er den mindste stigning siden den globale finanskrise satte ind i 2008.

Analytikerne havde ventet en stigning på 8,8 pct. efter juli måneds produktionsstigning på 9 pct.

Samtidig kunne heller ikke investeringerne i faste aktiver og detailsalget leve op til forventningerne.

"De store nyheder er weekendens data fra Kina. Det betyder potentielt endnu en reduktion i den samlede efterspørgsel efter olie. Vi er i en situation, hvor efterspørgsels- og udbudsscenariet er temmelig svagt, mens markedet samtidig er ved at afvikle en stor del af den
geopolitiske risikopræmie," siger chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Hårdest går det ud over kobberpriserne der falder til 6.759 dollar for et ton mandag morgen mod 6.817 dollar fredag. Kina er verdens suverænt største forbruger af basismetaller som kobber og jern.

Samtidig er der vigende priser på oliemarkedet, hvor en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, mandag morgen står i 97,35 dollar per tønde mod 97,70 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 91,20 dollar mod 93,10 dollar per tønde fredag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs