Statoil rykker for første gang nord for Polarcirklen

Et milliardstort gasprojekt på den norske sokkel, Aasta Hansteen, rykker for første gang den norske gasforretning nord for Polarcirklen, siger Statoil.

Der bliver flyttet grænser i det milliardstore Aasta Hansteen-projekt på den norske sokkel. Det siger Torolf Christensen, Statoils chef for feltet, der blev opdaget tilbage i 1997, i en pressemeddelelse.

"Aastaa Hansteen er et af de største og mest komplekse industriprojekter i Europa. Med Polarled-pipelinen tager vi for første gang norsk gasinfrastruktur nord for Polarcirklen," lyder det.

Polarled-pipelinen er en ny 480 kilometer gas pipeline fra feltet til Nyhamna i Møre og Romsdal. Pipelinen er en del af udviklingen af Aasta Hansteen-projektet samt andre felter i Nordsøen.

Statoil barberer 60 ansatte i Danmark

Ifølge olieselskabet er man i gang med at bygge den største olieplatform til at bore på dybtvand, også kaldet SPAR, i verden. Men den vil Statoil nå rekord i dybdeboring for et udviklingsfelt og pipeline på den norske sokkel med 1.300 meter. Der er tale om et projekt med investeringer på 57 mia. NOK, hvor det første arbejde begyndte i sommer, og hvor produktionen forventes at starte op i tredje kvartal 2017.

"Aasta Hansteen er et pioner-pojekt i forhold til afsmittende effekter på lokalsamfundet. Udviklingen har indtil videre givet spinoff effekter på mere end 400 mio. NOK i det nordlige Norge, og mere end 200 mennesker er involveret i konstruktionen af Aasta Hansteen og Polarled på kysten til Helgoland," siger Torolf Christensen.

Olie tæt på laveste niveau i over et halvt år

Statoils sparekrav kan give norsk rig-flugt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også