EnergiWatch

Maersk Supply-rival: Oliemarkedet er gået helt i stå

Markedet for supplyskibe til oliebranchen er stoppet op, skriver Farstad i forbindelse med halvårsregnskabet, der viser en fremgang på omsætning og indtjening.

Maersk Supply Service-konkurrenten norske Farstad Shipping er gået en anelse frem på omsætning og indtjening i første halvår, men viser i regnskabet en bekymring for fremtiden for rederier bundet op på oliemarkedet.

Læs hele regnskabet her

"Udviklingen i aktivitetsniveauet i offshore er for nuværende negativt påvirket af det stærke fokus på omkostningsniveauet og omkostningstrends i olieindustrien. Dertil kommer, at markedet er karakteriseret ved for meget tonnage, som en konsekvens af kontraktaktiviteterne for nybygninger. Ordrebogen indikerer, at der ikke kan forventes en forbedring i markedsbalancen lige foreløbigt," skriver Farstads ledelse i regnskabet.

Omsætningen steg i første kvartal hos Farstad fra 2,06 mia. nkr. i første halvår 2013 til 1,91 mia. nkr. i første halvår i år. Indtjeningen steg i samme periode fra 86 mio. nkr. til 126 mio. nkr. I første halvår indgik Farstad 13 nye kontrakter med blandt norske olieselskaber, selvom udviklingen i Nordsøen er skuffende for Farstad.

"Nordsø-markedet har i andet kvartal udviklet sig meget negativt i forhold til, hvad der tidligere blev forventet. Særligt er rateniveauet for AHTS-flåden været lavere end forventet. En forbedring i Nordsø-markedet forudsætter afgangen af tonnage til andre markeder. Markedet i Brasilien har også udviklet sig negativt sammen lignet med signalerne fra markedet tidligere på året," skriver Farstad og fortsætter:

"En generel forbedring i markedsbalancen er afhængig af en stigende vækst i aktivitetsniveauet offshore i de centrale marked, og at antallet af nye kontrakter indgået på nybygninger falder."

Farstad Shipping har 62 skibe i flåden af AHTS'ere, PSV'ere og Subsea skibe samt to nybygninger på vej. Til sammenligning har Maersk Supply Service en flåde på præcis samme størrelse med 60 skibe i flåden og fire nybygninger på vej.

Mærsk-optakt: Påvirkes af engangsposter

Oliemarkedet taber pusten

Dong: Siri næsten i mål

Kvaerner opruster til ordrer fra Johan Sverdrup

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs