EnergiWatch

Det fylder gyllegas-boomet

Når biogas-målet er fuldt udrullet, vil det udgøre godt 1 pct. af det samlede gasforbrug.

50 pct. af gyllen fra de mange millioner danske svin vil i 2020 blive omdannet til biogas og sendt videre til private og virksomheder.

Sådan lyder målet i energiaftalen fra 2012. Umiddelbart lyder det af meget, men i sidste ende udgør det kun smådryp i forhold til det samlede gasforbrug.

En ny aftale mellem HMN Naturgas og Holger Kirketerp øger den samlede af biogas i Danmark fra 6 til 8,2 mio. kubikmeter, når den er fuldt indfaset.

Sidste år brugte Danmark 3,5 mia. kubikmeter, ifølge Naturgasfakta. De godt 8 mio. kubikmeter biogas svarer dermed til godt 0,2 pct. af det samlede forbrug. Der er dog meget mere gyllegas på vej.

Aarsleff skal bygge Danmarks største biogasanlæg

I dag omdannes omkring 7 pct. af afføringen fra landets husdyr til biogas, men det tal skal altså op på 50 pct. i løbet af de næste 5-6 år.

Hvis gasforbruget også til den tid ligger på omkring 3,5 mia. kubikmeter, vil biogassen i 2020 udgøre i omegnen af 1,2 pct.

Udrulningen af biogas-anlæg har mødt kritik for at være lige lovlig pebret. Støtten til anlæggene ligger over den meget dyre havvind, og det har fået blandt andet Enhedslisten til at foreslå at tage nogle af de planlagte støttekroner og bruge dem på vindenergi.

EL tvivler på CO2-besparelse ved dansk bioraffinaderi

Jysk bioraffinaderi får 293 mio. kr. i EU-støtte

Ødelagt dampturbine koster biogas-millioner

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs