Ødelagt dampturbine koster biogas-millioner

Måbjergværket er ramt af problemer, og det betyder, at det nærliggende biogasanlæg må futte biogas af for millioner.
Foto: Jens Bach/Maabjerg Energy Center
Foto: Jens Bach/Maabjerg Energy Center

I øjeblikket brænder Maabjerg BioEnergy 100.000 kubikmeter biogas af hver uge på anlægget mellem Holstebro og Struer, skriver energy-supply.dk, fordi det nærliggende kraftvarmeværk Måbjergværket er ramt af et driftstop.

Maabjerg BioEnergy, der havde et underskud på 10 mio. kr. sidste år, producerer biogas, men kan nu ikke afsætte al sin gas.

Det skyldes en ødelagt dampturbine på det nærliggende kraftvarmeværk, og indtil den er repareret, er Maabjerg BioEnergy tvunget til at brænde biogas af for millioner af kroner. Situationen forventes normaliseret i første halvdel af juli.

"Det er en rigtig ærgerlig situation, for anlægget har kørt fantastisk godt i år. Og lige nu ligger produktionen faktisk fem til ti procent over budgetmålene, og vores egne gasmotorer snurrer lystigt, så det er selvfølgelig træls, at vi ikke kan komme af med biogassen til Måbjergværket," siger direktør hos Maabjerg BioEnergy, Knud Schousboe, til energy-supply.

Maabjerg BioEnergy havde håbet på et positivt resultat på den primære drift i år, men i stedet er der udsigt til et underskud på op til tre mio. kr.

Vestforsyning ramt af Maabjerg-problemer

Splittet EU truer stort dansk bio-anlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også