EnergiWatch

Mærsk-selskab lægger milliardordre i Kina

Cosco skal levere fire fartøjer til Maersk Supply Service. Ordren har en værdi af 2,6 mia. kr., og der er mulighed for mere.

Foto: Maersk Supply Service

Maersk Supply Service, der arbejder med at servicere olie- og gasindustrien, melder nu ud, at rederiet skal have bygget fire nye Subsea Support Vessels på Cosco Dalian Shipyard i det nordlige Kina med option på to mere.

Den første nybygning vil ramme vandet i fjerde kvartal af 2016. Ordren på de fire skibe har en værdi af 470 mio. dollar eller godt 2,6 mia. kr.

I juni fortalte CEO i Maersk Supply Service, Carsten Plougmann Andersen, til ShippingWatch, at rederiet skulle investere i nybygninger i år. Og det er den plan, der nu er trådt i kraft.

"Med denne nye ordre i Kina har vi taget det næste skridt i vores omfattende nybygningsprogram. Vi omformer vores flåde til primært at fokusere på Anchor Handling Tug Supply Vessels og Subsea Support Vessels. I det lange perspektiv ser vi stort potentiale i disse segmenter," siger direktøren i en pressemeddelelse.

Vækst på flere måder

Væksten skal ikke kun bestå af nybygninger, men også forbedringer på andre fronter i flåden.

"Vores kontraheringer vil være en kontrolleret offensiv. Vi er samtidig i gang med et gennemsyn af organisationen, og nu skal vi til at vokse. Det er ikke kun på antallet af skibe, vi skal blive større, vi skal også forbedre beskæftigelsesgraden for de eksisterende skibe," sagde Carsten Plougmann Andersen til ShippingWatch tidligere på året.

Maersk Supply Service har i forvejen mere end 60 skibe i flåden og er en del af Maersk Gruppens femte ben Services & Other Shipping, som samlet set skal bidrage med et overskud på driften på 500 mio. USD i 2016.

Både indtjening og omsætning faldt hos Maersk Supply Service i første kvartal i år i forhold til første kvartal sidste år. Indtjeningen fra 45 mio. USD til 24 mio. USD, og omsætningen fra 191 mio. USD til 175 mio. USD. Det fik dog ikke rederiet til at ændre forventningerne til hele året.

Maersk Supply Services halvårsregnskab offentliggøres i forbindelse med hele Maersk Gruppens regnskab offentliggøres 19. august.

Artiklen er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs