EnergiWatch

10 milliarder på vej til udbygning i Nordsøen

En række olieselskaber vil indlevere en plan for udbygning og tidlig drift af to licenser i Nordsøen, hvor fundene Bream og Mackerei ligger. Omkostningerne vurderes til 10 mia. nkr.

Foto: Rosneft

Flere olieselskaber planlægger at aflevere en plan for udbygninger og tidlig drift af to licenser i Nordsøen, hvor fundene Bream og Mackerei ligger, samt et prospekt med navnet Heering, skriver Offshore.no.

Forslaget skal sendes i høring i det norske Storting i efteråret, og en beslutning forventes at være på plads inden sommeren 2015.

Og det er ikke så lidt, de tre olieselskaber planlægger at investere i udbygningerne. Op mod 10 mia. NOK ligger beregningerne på, som inkluderer den antagede driftstid på syv år og leje af FPSO'er. Ifølge Offshore.no vil der bliver etableret en organisation, som skal stå for driften i Stavanger og høre til Premier Oils hovedkontor i Norge.

Gruppen af licenstagere på PL406 og PL407 indebærer Premier Oil Norge (50 pct.),  Tullow Oil Norge (20 pct.) og Kulpec Norge (30 pct.), hvor Premier Norge er operatør på begge licenser.

Feltet Bream, som blev opdaget i 1972, ligger omkring 50 km. nordvest fra Yme, mens Marcerei og Heering ligger ca. 100 km. fra land og 45 km. nordvest for Yme. Boringer vil tidligst begynde i sommeren 2016 ved Bream, hvor både flydende og jackup borerigge vil være nødvendige med en havdybde på mellem 94 og 124 meter, skriver Offshore.no.

Dong-felt medvirkende til lav norsk sommerproduktion

Offshorevækst smitter af på esbjergensisk mandskabsfirma

Rusland vil fortsætte kamp om Yukos-penge

Olieboringer på vej ved spanske ferieperler

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs